Το πολύχρωμο τοπίο της Άνοιξης στο χωριό Αμαργέτη, Επαρχία Πάφου

Στενό δρομάκι στο χωριό Όμοδος, Επαρχία Λεμεσού

Γεφύρι Κελεφός. Από τα πιο γνωστά γεφύρια στην Κύπρο, Επαρχία Πάφου

Παραδοσιακά ξύλινα ψαροκάικα - ποταμός Λιοπετρίου, Επαρχία Αμμοχώστου

Νωρίς το πρωί, ηλιοφάνεια πάνω από το χωριό Κάτω Δρυς, Επαρχία Λάρνακας

Χειμερινό αγροτικό τοπίο. Το χωριό Κακοπετριά, Επαρχία Λευκωσίας

Αεροφωτογραφία του λιμανιού στο Ζύγι, Επαρχία Λάρνακα

Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου

Η Ακαδημία Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου αποτελεί προϊόν συναντίληψης των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου καθώς και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ιδρύθηκε το 2013, κατά τρόπον τέτοιο ώστε μέσα από την επιμορφωτική – εκπαιδευτική δραστηριότητα της  να επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου να ακολουθήσει τις Ευρωπαϊκές τάσεις που την θέλουν να αναλαμβάνει συνεχώς αυξανόμενο ρόλο με νέες αρμοδιότητες και εξουσίες που θα εκχωρούνται από την Κεντρική Κυβέρνηση με τους ανάλογους πόρους.

H Ακαδημία ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία, σε μόνιμη επιστημονική βάση τη διαχείριση της επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού, αιρετών και άλλων λειτουργών που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μία προσπάθεια εκ των έσω για να βελτιωθούν ικανότητες και δεξιότητες και να προωθηθούν σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης.

Το νομικό καθεστώς που τη διέπει, είναι Εταιρεία Μετοχική μη κερδοσκοπική, με μετόχους κατά 40% την Ένωση Δήμων Κύπρου, 40% την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και 20% την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου, στην οποία ανατέθηκε ρόλος συντονιστή. Η Ακαδημία  διοικείται από 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πέντε μέλη ορίζονται από την Ένωση Δήμων Κύπρου, πέντε μέλη από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και τρία μέλη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Το Διοικητικό της Συμβούλιο αποτελείται

Πρόεδρος  κ. Ανδρέας Βύρας, Αντιπρόεδρος  κ. Λούης Κουμενίδης, Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Δαμιανού και  Μέλη τους κ. Βίκτωρ Χ’Αβραάμ,κ. Άντρο Καραγιάννη, κ. Ζαχαρία Κυριάκου, κ. Δώρο Αντωνίου,  κ. Ανδρέα Νεοφύτου, κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη, κ. Λευτέρη Περικλή, κ. Μιχάλη Νικάνδρου, κ. Χριστόδουλου Παπαχρίστου και κ. Δαμιανό Μιχαήλ.

Εκπαιδευτικές Ημερίδες που υλοποίησε

Η Ακαδημία Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου έχει υλοποιήσει τις ακόλουθες Εκπαιδευτικές Ημερίδες σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου:

  • Διαχείριση Κρίσεων
  • Εξυπηρέτηση πολιτών
  • Περί Κοινοτήτων Νόμο
  • Περί Δήμων Νόμο
  • Περί Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημόσιων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα Νόμος του 2016
  • Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασίας του Ατόμου) Νόμος του 2001
  • Διαχείριση Αρχείων
  • Κοινωνική Πολιτική Στην Τοποκή Αυτοδιοίκηση της Κύπρου

Όραμα

Με βάση όλες τις παραπάνω αναφορές και διαπιστώσεις, το όραμα της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να αποτελέσει έναν ικανό και αποτελεσματικό υποστηρικτικό μηχανισμό της τοπικής  αυτοδιοίκησης, με ετοιμότητα να αναλάβει το έργο της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της. Επίσης πέρα από την εκπαίδευση η Ακαδημία θα έχει ένα γενικότερο ρόλο συμβούλου σε πεδία, τα οποία σχετίζονται μετά τρέχοντα αλλά και τον μελλοντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δυναμικά εξελισσόμενο εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

© Copyright 2020 - Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου / Designed & Developed by NETinfo Plc