12ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

12ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘GrandResort’ – ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Το πιο κρίσιμο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου από την αυγή της ιστορίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας,  αλλά και για το μέλλον του θεσμού, διοργανώνεται το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο GrandResort, στην Κοινότητα Παρεκκλησιάς της Επαρχίας Λεμεσού.

Του Παγκύπριου Συνεδρίου θα προηγηθεί σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης που αποτελείται από τα 9μελές Συμβούλια των Επαρχιακών Ενώσεων Κοινοτήτων  (Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Κερύνειας) και 2 εκπροσώπων από την Ένωση Κοινοτήτων Ελεύθερης Αμμοχώστου, κατά την οποία, εκτός της λογοδοσίας του Προέδρου και της έγκρισης του ισολογισμού του 2012 και προϋπολογισμού του 2014, θα εγκριθούν δύο ψηφίσματα, ένα για το εθνικό θέμα και ένα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες και η ύπαιθρος, με ειδική αναφορά στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία από τις 9.30π.μ. μέχρι τις 12.00μ., όσοι Κοινοτάρχες το επιθυμούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους, τις εισηγήσεις τους και να υποβάλουν προτάσεις, σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις Κοινότητες και την ύπαιθρο γενικότερα.

Στο τελετουργικό μέρος του Συνεδρίου, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σωκράτης Χάσικος. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Έντιμος Πρόεδρος ή εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο Έντιμος Πρόεδρος ή εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και θα κλείσει με την κεντρική ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Αντρέα Κιτρομηλίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, θα συνέλθει σε συνεδρία και αφού προβεί σε αξιολόγηση του Συνεδρίου, θα εξάξει τα πορίσματα, τα οποία, μαζί μετά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης θα αποσταλούν τόσον προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή όσον και προς τα πολιτικά κόμματα, ενδιαφερόμενους φορείς, στις Κοινότητες και στον Τύπο.