ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΝΑΠΟΜΠΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΜΑ

Η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την απόρριψη της αναπομπής των νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και για τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θα προχωρήσει με αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι πιο πάνω εξελίξεις τερματίζουν άδοξα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ετοιμασία του Τοπικού Σχεδίου, για να δημιουργηθεί μία ορθολογιστική αναπτυξιακή προοπτική στις κοινότητες του Ακάμα. Παράλληλα, η πιο πάνω εξέλιξη τερμάτισε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για να γίνουν έστω και στην υστάτη σεβαστές οι θέσεις των κοινοτήτων του Ακάμα, που διαφωνούν με την συνένωση τους με Δήμους και επιθυμούν να παραμείνουν ως σύμπλεγμα κοινοτήτων.

Η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις τόσο των κοινοτήτων του Ακάμα όσο και των υπόλοιπων κοινοτήτων που διαφωνούν, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της και δηλώνει την ετοιμότητα της να παράσχει στις εν λόγω κοινότητες κάθε δυνατή βοήθεια.