ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΜΙΤΣΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΚΗΠΙΑΣ

Ως Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας προς τους Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία σήμερα το πρωί και τέθηκαν υπό κράτηση επειδή  παρεμπόδισαν εκσκαφέα να ξεκινήσει εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση εργοστασίου ασφαλτικών στην περιοχή Κάτω Μονής.

Θέση μας είναι ότι θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η κράτηση των δύο Κοινοταρχών, δεδομένου ότι οι ενέργειες τους δεν στρέφονταν εναντίον κανενός και έγιναν στα πλαίσια της προσπάθειας τους να προασπιστούν τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράσταση μας προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία σήμερα ενάντια στην εγκατάσταση του εν λόγω εργοστασίου στην προσπάθεια τους να διαφυλάξουν ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης στην περιοχή.

Ως Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου τονίζουμε ότι τόσο οι ενέργειες των Κοινοταρχών όσο και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αποτελούν την αντίδραση στις αποφάσεις του Κράτους που λήφθηκαν χωρίς να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022